Lucka 16

I lucka nummer 15 hittar vi min glädje och förundran över det kvinnliga könsorganet. Det är fantastiskt på alla sätt och vis! Men samtidigt så obekvämt för många att tala om...

Det tar till exempel ingen plats på det sätt det manliga könet gör, och som av någon outgrundlig anledning gör att de måste breda ut sig på allmänna platser genom att skreva på ett sätt som kanske ska få omgivningen att tro att de är välhängda (?). Och det är ju en bra grej. Tyvärr leder det till att hela kvinnan ofta inte tar plats som män gör...(vi behöver inte på kausala samband här, det var lite av en metafor-ish).

När jag var aktiv i tjejjouren så hade vi ibland "muttworkshops" med tjejer. Innan en sådan så pratade vi en hel del om sex och samlevnad och inledde med att låta tjejerna bestämma vad vi skulle kalla det kvinnliga och manliga könsorganet och hur vi skulle benämna samlag. Det kunde bli lite blandat, snippa, snopp och ligga eller fitta, kuk och knulla. Allehanda kombinationer alltså.

Vi visade också bilder på olika kvinnors kön för att visa på hur olika men ändå så lika vi är. Och att det är ok hur en än ser ut där nere.

Muttworkshopen gick ut på att de fick klippa och klistra och måla hur mycket de ville för att gestalta och konstnärliggöra det kvinnliga könsorganet. Det blev fantastiska resultat kan jag säga!

Men så finns det ju en massa missförstånd kring vad som är normalt och inte normalt och hur det ska se ut och inte se ut. Jag har redan berört frågan om behåring i ett tidigare inlägg. Tyvärr får många unga idag bilden av hur det ska se ut genom porr. Det är en del av att vara ung att ta reda på saker och ting, och vart förekommer flest exponerade kvinnliga könsorgan månne...Så det är en osäkerhet att vara ung tjej och fundera på om man är normal eller inte. När en istället borde utforska sig själv och titta efter hur en egentligen ser ut. Att det gått så långt att det nu också finns plastik för att "snygga till" sitt kön är helt jävla galet.

Många kvinnor har vid ganska hög ålder aldrig sett sig själva i en spegel (!), många vet inte hur de ska benämna sitt kön och har många gånger inte en lika naturlig relation till sitt kön som män har. Ta barndomen som ett exempel, hur många pojkar går inte och drar sig i snoppen (skulle jag med gjort, måste vara en jätterolig grej att dra i när en är liten (och äldre också)) medan små flickor bli tillsagda att inte pilla. Allra värst är när ordet framstjärt används kring detta. HERREGUD!

Det kvinnliga könet är således kontroversiellt på många sätt. Tycker jag mig ha märkt i alla fall. Förutom ovanstående så har alldeles för många har inte koll på hur det funkar, såsom att kvinnor också får "stånd" vid upphetsning och vart klitoris sitter (har illa nog varit med om att en försökte hitta den i ljumsken på mig, herregud. Och igen varsågod för info).

Lyssnade till Sandra Dahlén för ett par år sedan när hon var i Karlstad och hon berättade om en gång då de skulle ta fram material kring båda könsorganen och ha med smakfulla bilder och sådär, förklara vad som händer vid upphetsning och lite så. Dock tyckte de inte att det vara passande med en bild på ett kvinnligt könsorgan vid upphetsning, det vill säga svullet. Nej, det passade sig inte, så låt oss istället visa en falsk bild av verkligheten så att tjejer tror de är onormala när de väl är upphetsade...Kontroversiellt alltså.

Läs gärna detta för lite mer kunskaper om det kvinnliga könsorganet. Även detta var för kontroversiellt för att publiceras.

Tänk att något så bra kan vara så skrämmande.


Varför inte införskaffa en sån här och vara stolta istället?Bild från www.proudpussy.com


//Bea

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0